PRODUKTER AV LINOLJA

Jag saluför hela Selder & Co sortiment av linoljeprodukter för materialskydd - från trä till metall. Hela Selders fullsortiment finns på lager. 1-2 dagar leverans för brutna kulörer. För beställning att komma köpa eller frågor -fyll i nedan kontaktformulär eller ring 070-220 24 16.

LINOLJOR

Selders oljor och färger är underhållsbara och du kan med enkla åtgärder se till att ytor behandlade med dem fortsätter vara slitstarka och fina, utan att behöva göra om arbetet från börjar. Produkter framställs med oljor som de utvinner ur linolja genom en unik raffineringsprocess med en modern processteknik som har sitt ursprung i en metod från linoljefärgens glansdagar. Oljorna består av oxiderande fettsyror som är vattenavstötande, som levande organismer inte kan tillgodogöra sig och som motstår fetter, petroleumprodukter, salter och syror som förekommer i hushåll, till exempel citron, vin och ättika. Oljorna torkar genom att reagera med luftens syre och bilda linoxin, en naturlig polymer som fäster permanent sedan oljan trängt in i underlagets ytstruktur. Därför torkar Selders färger och oljor utmärkt, är hållbara  och mögelresistenta.

Vill du lära dig att måla med linolja ? Gå en grundkurs som jag håller på Vistaholm under 2023.  Klicka är för mer info.

Rapport-linolja SLU

GRUNDOLJA

GRUNDOLJA

Giftfri, torkande 100% olja för impregnering av trä. Gör det vattenavstötande , rötbeständigt formstabilt och väsentligt böjhållfastare.

GOLVOLJA

GOLVOLJA

Giftfri, torkande 100% olja för behandling och polering av parkett och trägolv. Verkar inne i träet och ger en djup lyster.

GOLVSÅPA

GOLVSÅPA

Linoljesåpa som bildar ett skyddande tvållager på ditt trägolv. Såpan upplöses efter hand som golvet torkas av med vatten.

MÖBELOLJA

MÖBELOLJA

Giftfri, torkande 100% olja för behandling och polering av snickeri snickeri i alla trädslag. Kan polerad till önskad glans. Ingen fiberresning!

LINOLJEFERNISSA

LINOLJEFERNISSA

Giftfri, torkande 100% olja för polering av olje-behandlat trä och för oljeimpregnering av tryck-impregnerat. Vår snabbaste torkande olja.

STENOLJA

STENOLJA

Giftfri, torkande 100% olja som skyddar keramik, tegel, puts, betong och porös sten mot smuts och väta. Dammbindare för betong!

ROSTSKYDDSOLJA

ROSTSKYDDSOLJA

Giftfri, torkande 100% olja som tränger in i ytstrukturen av ren eller korroderad metall och hindrar oxidation. Tränger igenom fast ytrost.

GROVSÅPA

GROVSÅPA

Linoljesåpa, ett koncentrerat alkaliskt rengöringsmedel. Löser upp allt fett. Rengör penslar verktyg och kärl från rester av oljor och färger.

SCHELLACK

SCHELLACK

Schellack används innan målning på trä för att försegla kvistar och kådlåpor. Kådiga kvistar och kådlåpor bör strykas två till tre gånger.


LINOLJEFÄRGER

Selder Linoljefärger kan målas utomhus och inomhus med pensel, spruta eller roller på alla underlag – från trä till metall. De förblir slitstarka och fina så gott som för evigt när du grundar och målar enligt nedanstående anvisningar och utför enkla underhållsåtgärder. Det ger en lättstruken men samtidigt väl täckande färg utan behov av spädning. De fås i önskade British Standard , NCS, RAL och NOVA 2024.

GRUNDFÄRG

GRUNDFÄRG

Linoljefärg Grund för inom och utomhusbruk. Zinkbaserad. Torrhalt 95%. Åtgång: 1 liter räcker till 12-20 m2 beroende på underlag.

LINOLJEFÄRG HALVMATT

LINOLJEFÄRG HALVMATT

Linoljefärg halvmatt är linoljefärgens naturliga glanstal. Traditionellt använts till fasader.

LINOLJEFÄRG HALVBLANK

LINOLJEFÄRG HALVBLANK

Halvblank har högre glanstal än halvmatt. Traditionellt har halvblank använts på in- och utvändiga snickerier som ger en lättstruken och väl täckande färg utan behov av spädning.

PRODUKTER AV LINOLJA

INTRESSERAD AV LINOLJEPRODUKTER?

Fyll i vad du önskar beställa. Jag skickar direkt till dig mot frakt eller för avhämtning på Vistaholm. Hela sortimentet finns hemma och leveranstiden för brutna kulörer är 1-2 dagar. Du är också välkommen med dina frågor på telefon 070-2202416.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta mig

Har du frågor kontakta mig via kontaktformulär eller ring mig direkt.
Vistaholms Byggnadshantverk, Vistaholm, Floby. Tel 070-220 24 16, info@vistaholm.com